Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΜΠΥΡΑ


Η μπίρα, ή μπύρα και στην ελληνική ζύθος, αποτελεί ένα πολύ κοινό αλκοολούχο ποτό. Κύρια συστατικά της είναι το νερό, η βύνη και ο λυκίσκος, ενώ παράγεται μέσα από την διαδικασία της ζύμωσης Συναντάται σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές και είδη. Αναφορές για την παρασκευή μπίρας ξεκινούν από την αρχαία Αίγυπτο και την Μεσοποταμία, περίπου το 4000 π.Χ. Η βιομηχανία παραγωγής μπίρας είναι σήμερα πολύ ανεπτυγμένη περιλαμβάνοντας αρκετές και οικονομικά ισχυρές πολυεθνικές εταιρείες

12 σχόλια:

  1. ποσο κοστιζει περιπου μια κανονικη μπιρα?εχει επιπτωσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3 ευρω και μπορεί να οδηγήσει στον αλκοολισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο λυκίσκος είναι καρπός που προέρχεται από το φυτό Humulus lupulus. Η χρησιμοποίηση του λυκίσκου στη μπύρα είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων, μετά προφανώς ξεχάστηκε για αρκετό καιρό και τον Μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε πάλι. Στη μπύρα ο λυκίσκος πρώτο-χρησιμοποιήθηκε, από το 1200 και μετά. Πριν απ' αυτό, οι ζυθοποιοί σε διάφορα μέρη του κόσμου, χρησιμοποιούσαν ευρέως διάφορα βότανα και μπαχαρικά όπως κανέλα, σπόρους βανίλιας, μοσχοκάρυδο, κουκουναρόσπορους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραια...σε ευχαριστω...δεν μου ειπες,ομως,για τη βυνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποια είναι η περιεκτικοτητα της μπύρας σε αλκοόλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η βύνη κριθαριού είναι το αποτέλεσμα της διεργασίας βυνοποίησης κατά την οποία το αδιάλυτο άμυλο μετατρέπεται μερικώς σε απλούστερα διαλυτά ζάχαρα, μειώνονται οι σύνθετες πρωτεΐνες που μετατρέπονται σε πρωτεΐνες μικρού μοριακού βάρους και αμινοξέα, και παράγονται θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη της μαγιάς και των ενζύμων. Η βύνη αποτελείται κυρίως από άμυλο 60-65%, υδατάνθρακες 7-10%,πρωτεινες 9-12%, καθώς και από μεταλλικά άλατα, βιταμίνες, πολυφαινόλες, κυτταρίνη και άλλους πολυσακχαρίτες. Η πρωτεϊνική σύνθεση του κριθαριού είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες της τελικής ποιότητας της βύνης. Η συνεργασία μας με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ εξασφαλίζει τη ποιότητα της πρώτης ύλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορείτε να αναφέρετε πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για τον ανθρώπινο οτγανισμό από την κατανάλωση μπύρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχάς η μπύρα έχει 5% περιεκτικότητα πάνω-κάτω και ύστερα είναι ωραία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή