Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σοκολάτα υγείας Παυλίδης γεμιστή με κρέμα κακάο


Συστατικά:ζάχαρη, κακαόμαζα, φυτικά λιπαρά, βούτυρο κακάο, αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη, αποβουτυρωμένο κακάο σε σκόνη(4.5%), φουντούκια, γαλακτωματοποιητής(λεκιθίνη σόγιας), άρωμα(βανιλίνη).
Περιέχει γάλα, φουντούκια, σόγια.
Μπορεί να περιέχει ίχνη από άλλους ξηρούς καρπούς, σιτάρι.
Η σοκολάτα περιέχει στερεά κακάο:43% τουλάχιστον.
Τα τεχνητά νομίζω ότι είναι τα εξής: γαλακτωματοποιήτης(λεκιθίνη σόγιας), βανιλίνη.

Πιστεύω ότι τα τεχνητά συστατικά έχουν αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, οι οποίες μπορεί να μην φαίνονται άμεσα. Καταλαβαίνουμε και από μόνοι μας, ότι από τη στιγμή που μιλάμε για "τεχνικά συστατικά" εννοούμε συστατικά τα οποία είναι φτιαγμένα από τον άνθρωπο για την εξυπηρέτηση κάποιων αναγκών(π. χ. άρωμα) που πολλές φορές βελτιώνουν τη γεύση του προϊόντος. Όμως γνωρίζουμε ότι κάτι το επεξεργασμένο τις περισσότερες φορές είναι βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου.


1 σχόλιο:

  1. Σοφία,
    πολύ ωραία αυτά που γράφεις. Μπορείς να δεις ποια κωδική ονομασία Ε έχουν τα τεχνητά συστατικά του προϊόντος σου και να ψάξεις με αυτές τις ονομασίες για συνέπειες στην υγεία. Π.χ. η λεκιθίνη είναι το Ε322

    ΑπάντησηΔιαγραφή