Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΜΠΥΡΑ

Συστατικα της μπυρας ειναι: νερο(φυσικο συστατικο) , κριθαρι(φυσικο συστατικο), μαγια (φυσικο συστατικο), λυκισκος(φυσικο συστατικο),ζαχαρη (φυσικο συστατικο) ,διαφορα δημητριακα(φυσικα συστατικα).Παπαδοπουλος

12 σχόλια:

  1. ο λυκισκος ειναι καρπος που προερχεται απο το φυτο humulus iupulus. ναι ειναι φυτο.παπαδοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χρησιμοποίηση του λυκίσκου στη μπύρα είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων, μετά προφανώς ξεχάστηκε για αρκετό καιρό και τον Μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε πάλι. Στη μπύρα ο λυκίσκος πρώτο-χρησιμοποιήθηκε, από το 1200 και μετά. Πριν απ' αυτό, οι ζυθοποιοί σε διάφορα μέρη του κόσμου, χρησιμοποιούσαν ευρέως διάφορα βότανα και μπαχαρικά όπως κανέλα, σπόρους βανίλιας, μοσχοκάρυδο, κουκουναρόσπορους.

    Καλλιεργείται στη Γερμανία, Τσεχία κ.λπ. και διακρίνεται ανάλογα με τον τόπο προέλευσης του (Saaz, Hallertauer, κλπ). Τα είδη του λυκίσκου διαφέρουν εν μέρη σημαντικά, στην ένταση (της πικρότητας και του αρώματος) πράγμα το οποίο πρέπει να προσεχθεί κατά την προσθήκη του. Σε κάθε μορφή του, είναι ευαίσθητος στις συνθήκες αποθήκευσης του. Πρέπει να διατηρείται σε δροσερό (0°C) και ξηρό μέρος διότι αλλιώς δεν χάνει μόνο τη πικρική ικανότητα του αλλά μπορεί ακόμη και να καταστροφή (παίρνει τη μυρωδιά ιδρώτα ποδιών). Η σωστή διατήρηση του λυκίσκου γίνεται σε ψυγείο, μέσα σε κλειστά γυάλινα βάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο λυκίσκος είναι από τα πιο ταχυφυή φυτά. Μέσα σε λίγους μήνες μπορεί και αναπτύσσει τεράστια φυτική μάζα, γι' αυτό είναι πολύ απαιτητικό φυτό σε φως, θρεπτικά συστατικά και νερό. Ο λυκίσκος προτιμά τα βαθιά, πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ελαφρά εδάφη, ενώ ανέχεται ευρέα όρια pH, από 6 μέχρι 8.

    Η εγκατάσταση της φυτείας γίνεται την άνοιξη μόλις περάσουν οι κίνδυνοι των παγετών. Ο λυκίσκος προσβάλλεται από πολλές ασθένειες. Οι σοβαρότερες είναι το ωίδιο και ο ψευδοπερονόσπορος. Η πρώτη αντιμετωπίζεται με θειάφι και η δεύτερη με σκευάσματα χαλκού.

    Χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως κατασταλτικό και γι' αυτό το λόγο κατά το παρελθόν αλλά ακόμα και τώρα, το λουλούδι του λυκίσκου το χρησιμοποιούσαν συχνά ως πρώτη ύλη στο γέμισμα των μαξιλαριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκο γράψε μικρότερα κείμενα γιατί εγώκαι πιστεύω ο καθένας από μας βαριέται να διαβάσει ολο αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπίρα lager, σε ειδικό ποτήρι.Η μπίρα, ή μπύρα και στην ελληνική ζύθος, αποτελεί ένα πολύ κοινό αλκοολούχο ποτό. Κύρια συστατικά της είναι το νερό, η βύνη και ο λυκίσκος, ενώ παράγεται μέσα από την διαδικασία της ζύμωσης.

    Συναντάται σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές και είδη. Αναφορές για την παρασκευή μπίρας ξεκινούν από την αρχαία Αίγυπτο και την Μεσοποταμία, περίπου το 4000 π.Χ. Η βιομηχανία παραγωγής μπίρας είναι σήμερα πολύ ανεπτυγμένη περιλαμβάνοντας αρκετές και οικονομικά ισχυρές πολυεθνικές εταιρείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κανενα τεχνητο συστατικο περιεχει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το παπαδόπουλος που γράφετε συνέχεια τ είναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η μπυρα δεν ειναι καποιας μαρκας...παρουσιαζει γενικα τα συστατικα της μπυρας.επειδη ενα παιδι δεν μπορει να μπει απο τ e-mail του μπηκε απο το δικο μου και εκανε την αναρτηση και γι αυτο εγραψε το ονομα του στο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή