Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ζάχαρη, Γάλα Σκόνη, Βούτυρο Κακάο, Μάζα Κακάο, Γαλακτωματοποιητής:Λεκιθίνη Σόγιας, Βανιλλίνη। Στερεά Κακάο: 28 , 5% min. Μπορεί να περιέχει ίχνη ξηρών καρπών και προτεϊνών σίτου.
Από αυτά τεχνητά είναι : Γαλακτωματοποιητής, Λεκιθίνη Σόγιας. Δεν είμαι σίγουρη τι είναι η Βανιλλίνη.

9 σχόλια:

  1. Η ΒΑΝΙΛΛΙΝΗ : Είναι αρωματική αλδεΰδη και λαμβάνεται από τη βανίλια ή παρασκευάζεται χημικώς στα εργαστήρια. Για πρώτη φορά παρασκευάστηκε συνθετικά το 1874 από την κωνιφερίνη. Σήμερα λαμβάνεται ή με οξείδωση της ευγενόλης ή από τη λιγνίνη. Είναι ουσία άχρωμη και κρυσταλλική, δυσδιάλυτη στο νερό και ευδιάλυτη στο οινόπνευμα, τον αιθέρα, τη γλυκερίνη και το χλωροφόρμιο. Η βανίλια του εμπορίου είναι νοθευμένη με ακετανιλίδιο, βενζοϊκό οξύ, ζάχαρη, κουμαρίνη κλπ. Η φυσική βανιλίνη είναι πολύ καλύτερη, αλλά και ακριβότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεις να το εξηγησεις πιο κατανοητα παρακαλω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Λεκιθίνη είναι Ε322,την βανιλλίνη δεν μπορώ να την βρώ μπορεί κανείς να με βοηθείσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε ποσοτικός προσδιορισμός των
    συγκεντρώσεων του διμέθυλο σουλφιδίου (DMS) σε ερυθρούς και ροζέ οίνους από
    την ποικιλία Ξινόμαυρο. Οι οίνοι προήλθαν από οινοποιεία της Βορείου Ελλάδος,
    στις περιοχές της Νάουσα και του Αμυνταίου, και από διαφορετικές χρονιές
    παραγωγής. Στη συνέχεια έγινε υπολογισμός του δυνητικού διμέθυλο σουλφιδίου
    (PDMS), το οποίο εκτιμάται ότι θα μεταβεί στην ελεύθερη και συμμετέχοντα στην
    οσμή μορφή του, ύστερα από παλαίωση στους οίνους.
    Το ελεύθερο διμέθυλο σουλφίδιο και το δυνητικό διμέθυλο σουλφίδιο, το
    οποίο απελευθερώθηκε με θέρμανση σε αλκαλικό περιβάλλον, προσδιορίστηκαν με
    αέρια χρωματογραφία σε συνδυασμό με φασματογραφία μαζών (GC-MS) μετά από
    την εφαρμογή μικροεκχύλισης στερεάς φάσης (SPME) στα δείγματα.
    Ελέγχθηκε η επίδραση του χρόνου παλαίωσης ανάλογα με τη χρονιά
    παραγωγής και του τύπου του οίνου. Παρατηρήθηκε τάση αύξησης του ελεύθερου
    DMS με τα χρόνια παλαίωσης και τάση μείωσης του δυνητικού DMS με τα χρόνια
    παλαίωσης. Επίσης, παρατηρήθηκαν σχετικά ίδιες συγκεντρώσεις του ελεύθερου
    DMS (p>0,05) και αυξημένες PDMS(p<0,05) στους ροζέ οίνους σε σχέση με τους
    ερυθρούς.
    Στους ερυθρούς οίνους ελέγχθηκε επιπλέον ο τύπος του εδάφους που
    καλλιεργήθηκαν τα πρέμνα, χωρίς να διαπιστωθεί επίδραση στο ελεύθερο DMS και
    στο PDMS (p>0,05) από όξινα ή αλκαλικά εδάφη , καθώς και η επίδραση της ηλικίας
    των πρέμνων που ήταν εμφανής μόνο στις συγκεντρώσεις του PDMS (p<0,05).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εμείς για την βανιλλίνη θέλαμε να μάθουμε νώντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν με βοηθάς καθόλου σε αυτό που ψάχνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή