εχεις δοκιμάσει;το λες γιατι το εγραψες εσυ...λοιπον ιωαννιτσα μπορεις να μου πεις αν εχουν επιπτωσεις στην υγεια τα τεχνιτα και αν ναι ποιες ειναι αυτες;;;μην ζητησεις βοηθεια εσυ θελω να μου απαντησεις
έχω ψάξει και μου λεέι οτι είναι η βιταμίνη C.. Όμως αν είναι η βιταμίνη C πώς γίνεται να έχει τεχνιτή ονομασία Ε??? αχ.. τώρα μπερδεύτηκα....κάποιος να με βοηθήσει???
Συμβουλή: Να επιλέγεται όσο μπορείτε Φυσικούς χυμούς που θα φτιάχνεται οι ίδιοι στον αποχυμωτή σας! Είναι οι μόνοι που είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν τεχνητά συστατικά και επομένως δε βλάπτουν την υγεία μας...
Το ασκορβικο οξυ και οι χρησεις του...:Λειτουργία: Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην επούλωση των πληγών, στο σχηματισμό συνδετικών ιστών, αξιοποιεί το σίδηρο και προστατεύει διάφορες οθσίες του σώματος.
Αναγκαία ποσότητα ημερησίως: Οι ειδικοί συνιστούν 75mg ημερησίως. Οι αθλητές, οι καπνιστές, οι άρρωστοι, όσοι υποφέρουν από άγχος και οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικό χάπι, πρέπει να παίρνουν μέχρι και 200mg περισσότερο.
Συμπτώματα έλλειψης: Τέσσερις μήνες χωρίς βιταμίνη C σημαίνει θάνατο από σκορβούτο. Συμπτώματα: διαρκής κούραση, δυσκολία επούλωσης πληγών, ρινορραγίες και πτώση δοντιών.
Κίνδυνοι υπερδοσολογίας: Είναι σχεδόν αδύνατο να πάρει κανείς υπερβολικά μεγάλη δόση C. Η υπερδοσολογία προκαλεί ναυτία και πέτρες στην ουροδόχο κύστη. Πάνω από 10gr ημερησίως μπορεί να προκαλέσουν διάρροιες.
Αντοχή: Η C είναι πολύ ευαίσθητη στο οξυγόνο. Δεν αντέχει στη μεγάλη θερμοκρασία ή στη μακρόχρονη αποθήκευση. Τα τρόφιμα στο ψήσιμο χάνουν το 40% της C.
Σημαντικό: Όποιος θέλει να πάρει πολύ μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, πρέπει να σκεφτεί το στομάχι του. Το ασκορβικό οξύ είναι πολύ δραστικό, γι'αυτό είναι καλύτερα να παίρνει το ασκορβικό άλας.
Συμβουλή: Μην αφήνετε πολλή ώρα τους φρεσκοστυμμένους χυμούς. Είναι καλύτερα να τους πίνετε αμέσως.
Το κιτρικό οξύ είναι ασθενές οργανικό τρικαρβοξυλικό οξύ. Είναι πολύ διαδεδομένο στο φυτικό βασίλειο, κυρίως στα λεμόνια και τα άλλα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, τις φράουλες και πολλά άλλα φρούτα. Είναι εξαιρετικό φυσικό συντηρητικό, ενώ χρησιμοποιείται και ως ρυθμιστής οξύτητας και αρωματικό συστατικό.
Λοιπόν Κωστάκη γιατί ρωτάς εμένα ?? Αφού το είπαν τα παιδια ποιο πάνω..!!! αν κ είναι καλύτερα να γράφετε μικρότερα κείμενα για να γίνονται κατανοητά!! Ευχαριστώ για την βοήθεια!!!!!!
Παιδιά, μην μπερδεύεστε! Βρήκατε ότι το κιτρικό οξύ υπάρχει στα λεμόνια και το ασκορβικό οξύ είναι η βιταμίνη C που υπάρχει στα πορτοκάλια κ.ά. Από την άλλη μεριά βρίσκετε ότι και τα δύο είναι τεχνητά χαρακτηριστικά και έχουν κωδική ονομασία Ε. Και τα δύο είναι σωστά. 1) Ποια είναι η λογική εξήγηση; 2) Γνωρίζετε να έχει κατηγορηθεί για αρνητικές συνέπειες στην υγεία κάποιο από αυτά τα συστατικά;
Το κιτρικό οξύ θεωρείται ασφαλές και δεν είναι καρκινογόνο. Είναι κανονικό συστατικό των κυττάρων, αποικοδομείται και χρησιμοποιείται από το σώμα χωρίς παρενέργειες. Έχουν αναφερθεί ψευδοαλλεργικές αντιδράσεις, αλλά είναι σπάνιες . Επαφή με σκόνη κιτρικού οξέος μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ερεθισμό των ματιών και του δέρματος. Γι' αυτό το λόγο κατά τη διαχείρισή του είναι απαραίτητη η χρήση κατάλληλης προστατευτικής ενδυμασίας, γαντιών και προστατευτικών γυαλιών
κιτρικό οξύ: Ε330, ασκορβικό οξύ: Ε300
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορω να πω οτι ειναι ενας απο τους αγαπημενους μου χυμους και δν θα των αλλαζα με τπτ
ΑπάντησηΔιαγραφήεμενα παλι οχι....
ΑπάντησηΔιαγραφήατσα κ εμένα είναι ο αγαπημένος μου..!!! Τόνια μου εσύ χάνεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεχεις δοκιμάσει;το λες γιατι το εγραψες εσυ...λοιπον ιωαννιτσα μπορεις να μου πεις αν εχουν επιπτωσεις στην υγεια τα τεχνιτα και αν ναι ποιες ειναι αυτες;;;μην ζητησεις βοηθεια εσυ θελω να μου απαντησεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν Τόνια.. από την στιγμή που περιέχει τεχνιτά προοιόντα βλάπτει τον οργανισμό μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήότι βλάπτει βλάπτει...γι'αυτό και εγώ θα προτιμήσω του μαχαίρα που είναι όλα φυσικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι Μαρία συνφωνώ.. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέγουμε προοιόντα που δεν είναι τεχνιτά..!!
ΑπάντησηΔιαγραφήNαι,αλλά δυστυχώς τα περισσότερα συσκευασμένα προιόντα περιέχουν τεχνητά...
ΑπάντησηΔιαγραφήδυστηχως αυτα που μας αρεσουν, κανουν πολυ κακο στην υγεια μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσυμφωνω...να ρωτησω κατι???τι ειναι το ασκορβικο οξυ???
ΑπάντησηΔιαγραφήέχω ψάξει και μου λεέι οτι είναι η βιταμίνη C.. Όμως αν είναι η βιταμίνη C πώς γίνεται να έχει τεχνιτή ονομασία Ε??? αχ.. τώρα μπερδεύτηκα....κάποιος να με βοηθήσει???
ΑπάντησηΔιαγραφήθελει πολυ ψαξιμο γτ το ενα με το αλλο φασκη και αντι φασκη
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμβουλή: Να επιλέγεται όσο μπορείτε Φυσικούς χυμούς που θα φτιάχνεται οι ίδιοι στον αποχυμωτή σας! Είναι οι μόνοι που είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν τεχνητά συστατικά και επομένως δε βλάπτουν την υγεία μας...
ΑπάντησηΔιαγραφήσυμφωνω με το Σοφακι!!!τελικα και εμενα μου βγαζει οτι το ασκορβικο οξυ ειναι βιταμινη c!!!!ελεος!!!γιατι τα γραφουν τοσο μπερδεμενα????
ΑπάντησηΔιαγραφήτι ειναι το κιτρικο οξι ?.παπαδοπουλος
ΑπάντησηΔιαγραφήπες τα σοφακι μ πες :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ασκορβικο οξυ και οι χρησεις του...:Λειτουργία: Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά στην επούλωση των πληγών, στο σχηματισμό συνδετικών ιστών, αξιοποιεί το σίδηρο και προστατεύει διάφορες οθσίες του σώματος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναγκαία ποσότητα ημερησίως: Οι ειδικοί συνιστούν 75mg ημερησίως. Οι αθλητές, οι καπνιστές, οι άρρωστοι, όσοι υποφέρουν από άγχος και οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικό χάπι, πρέπει να παίρνουν μέχρι και 200mg περισσότερο.
Συμπτώματα έλλειψης: Τέσσερις μήνες χωρίς βιταμίνη C σημαίνει θάνατο από σκορβούτο. Συμπτώματα: διαρκής κούραση, δυσκολία επούλωσης πληγών, ρινορραγίες και πτώση δοντιών.
Κίνδυνοι υπερδοσολογίας: Είναι σχεδόν αδύνατο να πάρει κανείς υπερβολικά μεγάλη δόση C. Η υπερδοσολογία προκαλεί ναυτία και πέτρες στην ουροδόχο κύστη. Πάνω από 10gr ημερησίως μπορεί να προκαλέσουν διάρροιες.
Αντοχή: Η C είναι πολύ ευαίσθητη στο οξυγόνο. Δεν αντέχει στη μεγάλη θερμοκρασία ή στη μακρόχρονη αποθήκευση. Τα τρόφιμα στο ψήσιμο χάνουν το 40% της C.
Σημαντικό: Όποιος θέλει να πάρει πολύ μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, πρέπει να σκεφτεί το στομάχι του. Το ασκορβικό οξύ είναι πολύ δραστικό, γι'αυτό είναι καλύτερα να παίρνει το ασκορβικό άλας.
Συμβουλή: Μην αφήνετε πολλή ώρα τους φρεσκοστυμμένους χυμούς. Είναι καλύτερα να τους πίνετε αμέσως.
συμφωνω με την Σοφια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να γράφεις μικρότερα κείμενα για να τα καταλαβαίνουμε? Από Στέλιο Παναρίτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαριέλενα μη ξαναλέμε τα ίδια...ο μόνος τουσ σκοπός είναι το κέρδος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κιτρικό οξύ είναι ασθενές οργανικό τρικαρβοξυλικό οξύ. Είναι πολύ διαδεδομένο στο φυτικό βασίλειο, κυρίως στα λεμόνια και τα άλλα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, τις φράουλες και πολλά άλλα φρούτα. Είναι εξαιρετικό φυσικό συντηρητικό, ενώ χρησιμοποιείται και ως ρυθμιστής οξύτητας και αρωματικό συστατικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήτι μπορει να μαθει κανεις!τελικα τι ειναι το ασκορβικο οξυ Ιωαννα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν Κωστάκη γιατί ρωτάς εμένα ?? Αφού το είπαν τα παιδια ποιο πάνω..!!! αν κ είναι καλύτερα να γράφετε μικρότερα κείμενα για να γίνονται κατανοητά!! Ευχαριστώ για την βοήθεια!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ ρε κατακαημένε Μπαμπινιώτη τι σου 'μελε να πάθεις!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαιδιά, μην μπερδεύεστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρήκατε ότι το κιτρικό οξύ υπάρχει στα λεμόνια και το ασκορβικό οξύ είναι η βιταμίνη C που υπάρχει στα πορτοκάλια κ.ά. Από την άλλη μεριά βρίσκετε ότι και τα δύο είναι τεχνητά χαρακτηριστικά και έχουν κωδική ονομασία Ε.
Και τα δύο είναι σωστά.
1) Ποια είναι η λογική εξήγηση;
2) Γνωρίζετε να έχει κατηγορηθεί για αρνητικές συνέπειες στην υγεία κάποιο από αυτά τα συστατικά;
Το κιτρικό οξύ θεωρείται ασφαλές και δεν είναι καρκινογόνο. Είναι κανονικό συστατικό των κυττάρων, αποικοδομείται και χρησιμοποιείται από το σώμα χωρίς παρενέργειες. Έχουν αναφερθεί ψευδοαλλεργικές αντιδράσεις, αλλά είναι σπάνιες .
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπαφή με σκόνη κιτρικού οξέος μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ερεθισμό των ματιών και του δέρματος. Γι' αυτό το λόγο κατά τη διαχείρισή του είναι απαραίτητη η χρήση κατάλληλης προστατευτικής ενδυμασίας, γαντιών και προστατευτικών γυαλιών