Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αεριούχος Λεμονάδα


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:Νερό, φυσικές ζαχαρούχες γλυκαντικές ύλες, φυσικός χυμός λεμονιού, διοξείδιο του άνθρακα।Μέσο όξινσης: κιτρικό οξύΡυθμιστής οξύτητας:κιτρικό νάτριο

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ:Σορβικό κάλιο, βενζοϊκό νάτριοΑιθέρια έλαια λεμονιού Αντιοξειδωτικό:Ασκορβικό οξύΣταθεροποιητής:Κόμμι χαρουπιού

9 σχόλια:

  1. Το σορβικο καλιο ειναι ενα μεταλλικο αλατο που χρησιμοποιειται ως συντηρητικο σε τροφικα και ποτα και παραλληλα εμποδιζει την αναπτυξη μουχλας!

    Το βενζοϊκό νάτριο είναι ένα είδος άλατος που προστιθεται ως συντηρητικό στα τρόφιμα σε μικρες ποσοτητες γιατι διαφορετικα η τροφη μπορει να λαβει μια πολυ πικρη γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. E410: Κόμμι χαρουπιών

    Προέλευση:
    Φυσικός πολυσακχαρίτης, παράγεται από χαρουπιές (Ceratonia siliqua ) συναντάται κυρίως σε Μεσογειακές περιοχές.

    Λειτουργίες & χαρακτηριστικά:
    Χρησιμοποιείται ως πηκτικός παράγοντας, σταθεροποιητής και γαλακτωματοποιητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν πολλά φαίνονται τα τεχνητά συστατικά της λεμονάδας. Οι περισσότεροι τη θεωρούν πιο ακίνδυνη από άλλα αναψυκτικά. Δοκιμάστε να συγκρίνετε τα συστατικά της λεμονάδας με εκείνα άλλων αναψυκτικών π.χ. της coca cola και της sprite. Ποια είναι κοινά; Υπάρχει διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλαδή χωρίς τα συντηρητικά παθαίνουν μούχλα και έχουν μια πικρή γεύση γιατί πολλοί υποστηρίζουν ότι όλα αυτά δεν έχουν συντηρητικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή