Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μη ανθρακούχο τσάι με ροδάκινο


συστατικά:νερό,ζάχαρη,μέσο οξίνισης:κιτρικό οξύ,εκχύλισμα μαυρου τσαγιού(०,१४ %),χυμός ροδάκινου απο συμπυκνωμένο χυμό(०,१ %),άρωμα,αντιοξειδωτικό :ασκορβικό οξύ।πιστεύω τα τεχνικά είναι το κιτρικό οξύ

14 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΙΤΡΙΚΟ ΟΞΥ Ε330:Είναι πολύ διαδεδομένο στο φυτικό βασίλειο, κυρίως στα λεμόνια και τα άλλα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, τις φράουλες και πολλά άλλα φρούτα. Είναι εξαιρετικό φυσικό συντηρητικό, ενώ χρησιμοποιείται και ως ρυθμιστής οξύτητας και αρωματικό συστατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) είναι μια βιταμίνη υδατοδιαλυτή, σε μορφή λευκής κρυσταλλικής σκόνης, που θεραπεύει το σκορβούτο (αντισκορβουτικό οξύ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κίνδυνοι για την υγεία:
    Το κιτρικό οξύ θεωρείται ασφαλές για χρήση στα τρόφιμα και δεν είναι καρκινογόνο. Είναι κανονικό συστατικό των κυττάρων, αποικοδομείται και χρησιμοποιείται από το σώμα χωρίς παρενέργειες. Έχουν αναφερθεί ψευδοαλλεργικές αντιδράσεις (δυσανεξία), αλλά είναι σπάνιες.

    Επαφή με σκόνη κιτρικού οξέος ή πυκνού διαλύματος αυτού μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ερεθισμό των ματιών και του δέρματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν είναι να πιω αναψυκτικό θα το προτιμήσω!Τουλάχιστον έχει λιγότερα τεχνητά από τα υπόλοιπα αναψυκτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχεις πιει και μιλας;δηλαδη η coca cola σου καλυτερη είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία ψάχνετε για τις συνέπειες στην υγεία. Θα έχετε δει και από τις αναρτήσεις των άλλων παιδιών ότι πάρα πολλά ροφήματα/αναψυκτικά περιέχουν ασκορβικό οξύ και κιτρικό οξύ. Από ότι βλέπω, βρήκατε πως είναι ακίνδυνα για την υγεία. Καλό είναι να διασταυρώνουμε τις πηγές πληροφόρησης που έχουμε και να αξιολογούμε ποιος λέει αυτό που βρήκαμε και αν υπάρχουν και αντίθετες απόψεις. Ρίξτε και εδώ μια ματιά για το κιτρικό οξύ.
    http://www.netlife.gr/nutrition/food-preservatives/

    ΑπάντησηΔιαγραφή