Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Μπισκότα Παυλιδης


κομματια σοκολατας,αλευρι σιτου, φυτικα λιπαρα,ζαχαρη,διογκωτικα μεσα,αλατι,αρωμα,χρωστικη,σιταρι,γλουτενη,σογια

φυσικα ειναι τα εξης:σιταρι,αλατι,ζαχαρη,αλευρι σιτου,σογια
τεχνητα ειναι τα εξης:κομματια σοκολατας,φυτικα λιπαρα,διογκωτικα μεσα,αρωμα,χρωστικη,γλουτενη

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ:Τα μπισκότα με σοκολάτα είναι πλούσια σε ενέργεια. Ποσότητες σοκολάτας περιέχουν πολλές θερμίδες. Όταν κάποιος τρώει συστιματικά, αυτό οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους και στην παχυσαρκία.

16 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, σε αυτήν την πρωτεΐνη, όπως και σε πολλά άλλα συστατικά της διατροφής, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία. Η συχνότητα δυσανεξίας στην γλουτένη στο γενικό πληθυσμό δεν είναι συχνή. Από τις κλινικές μελέτες και την κλινική μου εμπειρία, θα έλεγα ότι πάσχει το 5-10% του πληθυσμού σε κάποιο βαθμό. Από αυτούς ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 10% (δηλαδή το 0,5-1% του γενικού πληθυσμού) πάσχει από μία σοβαρή μορφή που ονομάζεται κοιλιοκάκη (στα αγγλικά: celiac sprue ή celiac disease) ή εντεροπάθεια εκ γλουτένης (στα αγγλικά: gluten enteropathy). Αυτά τα άτομα όταν καταναλώσουν γλουτένη αντιδρούν υπερβολικά με εμετό, διάρροια, κολικούς εντέρου και αφόρητους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Η διάγνωση γίνεται με βιοψία του λεπτού εντέρου που δείχνει την σημαντική βλάβη. Σε αυτά τα άτομα η διακοπή γλουτένης πρέπει να είναι αυστηρή και να επιλέγουν την τροφή τους με προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, καλό είναι να αποφεύγετε την αντιγραφή-επικόλληση μεγάλων κειμένων. Μπορείτε να διαβάσετε ένα κείμενο και να γράψετε 5 γραμμές με την απάντηση που θέλετε. Τα μεγάλα κείμενα είναι κουραστικά και δεν τα διαβάζει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχετε δίκιο κυρία.Παιδιά αν μπορείτε να γράφετε μικρά και κατανοητά κείμενα θα μας διευκολύνατε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπορείς να μας πεις τι είναι η γλουτένη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η γλουτένη είναι μια ουσία φιαγμένη επάνω από πρωτεΐνες που βρίσκονται στο αλεύρι σίτου που δίνει στο ψωμί τη δομή, τη δύναμη, και τη σύστασή του. Χωρίς αυτές τις θαυμάσιες μικρές πρωτεΐνες, το ψωμί δεν θα ήταν ψωμί. Εξηγεί επίσης γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει το ψωμί από το ρύζι, πατάτα, ή το αλεύρι βρωμών και γιατί αλεύρι σίτου πρέπει να προστεθεί στο αλεύρι σίκαλης για να κάνει ψωμί-μόνο το σίτο έχει αρκετή πρωτεΐνη. Η γλουτένη κάνει το ψωμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τα διογκωτικα μεσα ειναι τα μεσα που χρησιμοποιουνται για το φουσκωμα π.χ.του ψωμιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί τα κομμάτια σοκολάτας είναι στα τεχντητά συστατικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η σοκολατα φτιαχνεται, δεν την μαζευουμε απο τον κηπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή